Laminaat
Al jarenlang de specialist in Utrecht voor op het gebied van interieurverzorging

Laminaat

Een laminaat vloer als vloerafwerking is zeer populair en door de lage kosten ook voor nagenoeg iedereen eenvoudig bereikbaar. Laminaat is er in vele soorten en maten en van goedkoop tot exclusieve duurdere soorten laminaat. Het gebruiksvriendelijke onderhoud, hygiëne, de uitgebreide keuzes in dessins/kleuren, uitvoeringen en de prijs hebben ervoor gezorgd dat laminaat één van de grootste groepen vloerbedekkers is in zowel slaapkamers als woonkamers, maar ook in projecten wordt steeds meer laminaat toegepast.

Klik laminaat

Laminaatvloeren worden ook wel eens laminaatparket genoemd dat is op zich niet vreemd omdat een laminaat vloer ook erg op parket lijkt. Tegenwoordig is een laminaat vloer in bijna iedere houtsoort te verkrijgen. De toplaag van laminaat is de beschermlaag, die uit een of meerdere laagjes kunststof bestaat. De tussenlaag is gemaakt van geperst papier of een andere drager van het structuur en patroon (design) van het laminaat. Het geheel zit vast op een onderlaag, die bestaat uit spaanplaat, MDF, HDF of een variant daarop. De verschillen tussen laminaat en parket mogen inmiddels bekend worden verondersteld. Het is echter niet meer dan logisch dat er verschil zit tussen het nu of nooit laminaat dat je voor een paar euro per m2 in de bouwmarkt koopt en het duurdere merk laminaat die u bij de specialist aanschaft. Het verschil in kwaliteit laminaat zit onder andere in de dikte en daarmee de kwetsbaarheid van de toplaag. Maar ook in het gebruikte basismateriaal (het hart van de planken of tegels) en vooral in het click systeem (waarmee de delen aan elkaar bevestigd worden bij het leggen) kunnen aanzienlijke kwaliteitsverschillen optreden. Houd daar dus goed rekening mee.

Klik laminaat zelf leggen kies de juiste ondervloer

Door het kliksysteem is laminaat tegenwoordig eenvoudig zelf te leggen. Door een perfecte pasvorm van mes en groef ligt de laminaat vloer er altijd netjes bij en heeft u geen last van vervelende kieren.Ook de plinten laten zich goed verwerken, voor de plakplinten is er een verstekkniptang te koop. Op deze manier kunt u de laminaat vloer ook netjes rond de deurposten en in hoeken verwerken.Door de juiste keuze van ondervloer wordt het loopcomfort van laminaat aanzienlijk verhoogd. Onder iedere laminaatvloer hoort een goede ondervloer. Bepaal dan ook vooraf in welke staat uw ondervloer is en of u een geluidsdempende onderlaag (vaak bij appartement vloeren verplicht) nodig heeft. Een goede voorbereiding is het halve werk en met een goede laminaat ondervloer gaat uw laminaat vloer veel langer mee. De populariteit van laminaat is met name te danken aan het eenvoudige onderhoud dat een laminaat vloer nodig heeft. Mensen hebben geen tijd meer om uren aan hun vloer en vloeronderhoud te besteden , een laminaat vloer leent zich daarom uitstekend voor de combinatie van gemak en mooie en frisse uitstraling. U kunt een laminaat vloer onderhouden door licht vochtig te dweilen met een laminaatcleaner of te stofzuigen.Laminaat is zeer eenvoudig in onderhoud, regelmatig stofzuigen en dweilen is ruim voldoende. Gebruik wel de juiste vloeronderhoud producten want per fabrikant kunnen hieraan verschillende eisen worden gesteld. Vaak is het dweilen met een neutrale reiniger voldoende om de laminaatvloer mooi schoon te houden. Ook zijn er diverse laminaat reparatie setjes te verkrijgen voor als er een beschadiging is opgetreden.

Externe links:
Vloeren-net – Laminaat
Vloer.nl – Laminaat
Vloer.com – Laminaat
Vloeren Startpagina